U als makelaar zult ongetwijfeld ook in de praktijk de gevolgen van alle maatregelen ervaren: minder bezichtigingen, bedrijven die hun nieuwe huurcontract of aankoop toch nog even uitstellen. Om te onderzoeken wat zich op macroniveau afspeelt, hebben we het bezoekersgedrag op funda in business van de afgelopen twee weken geanalyseerd en vergeleken met reguliere weken eerder in 2020.

Flinke daling, maar ook een lichte aantrekking
Als we kijken naar het aantal bezoeken, zoekopdrachten en contactaanvragen zien we dat de op donderdag 12 maart door het kabinet aangekondigde maatregelen een dalende trend hebben veroorzaakt. Deze daling wordt sterker na de aanvullende maatregelen – waaronder het sluiten van de scholen – die op 15 maart bekend werden gemaakt. Het aantal bezoeken aan funda in business daalde van 16 tot en met 22 maart met ruim 30% ten opzichte van reguliere weken in 2020. Vanaf afgelopen maandag lijkt men de eerste schrik te boven te zijn en trekt het bezoek weer licht aan met 7% meer bezoeken dan begin vorige week.

Procentueel is de grootste daling in het aantal bezoekers waar te nemen in Amsterdam

Zoomen we in op het aantal zoekopdrachten en contactaanvragen, dan zien we grotere dalingen. Ondanks dat het aantal zoekopdrachten vorige week (16 tot en met 22 maart) 40% daalde ten opzichte van reguliere weken in 2020, is er op funda in business maar liefst 135.000 keer gezocht naar geschikte bedrijfsruimte. In dezelfde week zagen we ook het aantal contactaanvragen dalen met 55%.

Als we onderscheid maken tussen Noord-Brabant, waar de maatregelen eerder getroffen werden, en de rest van Nederland, zien we daar geen grote verschillen in het bezoekersgedrag. Procentueel is de grootste daling waar te nemen in Amsterdam. Vanuit de hoofdstad was afgelopen week 40% minder bezoek op funda in business.

Het aantal aangemelde objecten nam iets af op funda in business: 12%. We verwachten dat er op dit gebied een vertraging in de effecten van de aangekondigde maatregelen zit.

Gratis workshops online

Juist in deze tijd van minder bezoekers, is het belangrijk dat uw objecten goed worden gepresenteerd op funda in business. De komende tijd bieden wij u door middel van interessante artikelen extra hulp om de presentaties van uw objecten te kunnen verbeteren. Wilt u meer inzichten? De accountmanagers van funda in business geven online gratis workshops waarin u tips krijgt om meer uit funda in business te halen. Deze workshops worden op maat gemaakt voor uw kantoor en zijn geschikt voor zowel bedrijfsmakelaars als commercieel ondersteuners. In de workshop leert u hoe u zo veel mogelijk leads genereert voor uw objecten, hoe u een object zo hoog mogelijk in de resultatenlijst van een zoeker krijgt, maar ook waar zoekers op letten. De workshops zijn vanuit huis te volgen, als u wilt met uw hele kantoor. Neem voor meer informatie contact op met accountmanagement@funda.nl.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Deze tijd zorgt wellicht bij u tot creatieve ideeën om de commercieel vastgoedmarkt in beweging te houden. Wellicht heeft u ideeën over hoe uw objecten beter kunnen presteren op funda in business, hoe wij voor u meer potentiële huurders of kopers kunnen bereiken of hoe we u verder kunnen helpen met bepaalde inzichten. Laat het ons weten en mail naar redactie@fundainbusiness.nl. Helaas kunnen we niet ieder verzoek behandelen, maar we staan altijd open voor goede suggesties om ons platform te versterken.

https://www.fundainbusiness.nl/meer/artikel-fib/wat-doet-corona-met-commercieel-vastgoed-/